Tupac_Chi_Atlanta_1994_©Chi_Modu.png
pipsquek_2.JPG
keltainen_80pvää_kansi.png
Tupac_Chi_Atlanta_1994_©Chi_Modu.png

New Page


SCROLL DOWN

New Page


Chi Modu – rapin ja hiphopin ikoninen kuvaaja
Vantaan taidemuseo Artsissa
6.6. – 1.9.2019

Nigerialaissyntyinen yhdysvaltalainen valokuvaaja Chi Modu päätyi Yhdysvaltoihin 3-vuotiaana isänsä kautta, joka opiskeli matematiikkaa New Yorkissa. Uudessa kotimaassa kohtalo tiputti hänet nuorena miehenä keskelle toista historiallisesti järisyttävää tapahtumaa: 1990-luvulla tapahtunutta rapin ja hip hopin kukoistusta ja kultakautta. Chi Modu on kuvannut New Yorkin hip hopin suuria nimiä Mobb Deepistä Wu Tang Clanin Method Man'iin ja Ol' Dirty Bastardiin, Biggie Smallsista P.Diddyyn; mutta poikkeuksellisesti myös ylittänyt ylittämättömän rajan, ja päässyt lähelle kolossaalisia Länsirannikon hahmoja kuin Ice Cube, Eazy E – ja Tupac Shakur.

Chi Modun teosten ensiesiintyminen tapahtui Porin taidemuseossa vuonna 2013. Tämä kertoo jotain olennaista Modun asenteesta: hän haluaa vältellä perinteisiä kulttuuripääkaupunkeja ja verkostoja, ja tuoda taiteensa näin lähemmäs ihmistä.  Osaltaan tämä on myös syy, miksi kokoelma tulee Myyrmäen Artsiin – painottuen hip hop -vuosiin, ja sisältäen noilta vuosilta runsaasti ennen näkemätöntä materiaalia, joka ei ollut esillä Porissa.

Näyttelyn kuraattoreina toimivat Artsista Jean Ramsay sekä muusikko Karri ”Paleface” Miettinen.

Näyttelyn aukioloajat:
6.6.–10.8.: ti–ke 11–18, to 13–20, pe–la 11–16.
11.8.–1.9.: ti, ke, pe 11–18, to 13–20, la–su 11–16.

uncategorized png.png
pipsquek_2.JPG

New Page


New Page


Näyttely on päättynyt 

seinähullu vantaa 2017-2019

näyttely Taide²-hankkeen tuloksista Artsin lämpiössä 2.4.-2.6.2019


Seinähullu Vantaa 2017–2018 oli Suomen Kulttuurirahaston rahoittama Taide²-hanke, jonka toteutti taidekollektiivi Street Art Vantaa yhdessä Vantaan taidemuseo Artsin kanssa.

Seinähullu Vantaa levittäytyi neljään kaupunginosaan kahden vuoden aikana. Näyttävien muraalien lisäksi seinähulluus oli muraalikoulutusta suomalaisille taiteilijoille, asukastyöpajoja ja yhteisötaideteoksia, pienempiä katutaideteoksia yhdessä vierailevien taiteilijoiden kanssa, katutaidetapahtumia, yhdessä oppimista sekä kansainvälisen katutaidetoiminnan ja koko alan kehittämistä Suomessa.

Elokuussa 2017 Seinähullu Vantaa kutsui viisi kansainvälistä taiteilijaa maalaamaan suurikokoiset muraaliteokset Vantaalle. Taiteilijat valittiin yhdessä amsterdamilaisen katutaideagentuuri Street Art Todayn kanssa. Myyrmäessä maalasivat taiteilijapariskunta Dourone (Espanja / Ranska) ja Pso Man (Belgia), Martinlaaksossa Aryz (Espanja) ja Hakunilassa työskentelivät alankomaalaiset taiteilijapariskunta Pipsquek was here!!! ja Mr. June.

Aikaisemmin samana keväänä Seinähullu Vantaa ja Vantaan taidemuseo Artsi järjestivät avoimen taiteilijahaun Suomessa asuville taiteilijoille. Yli 80 hakemuksen joukosta valittiin Maria Kivilaakso, J-P Köykkä, Peetu Pasanen, Minttu Pyykkönen ja Taneli Stenberg. Kevään ja kesän 2017 aikana he pääsivät oppimaan kansainvälisiä muraalimestareita avustaen ja seuraten sekä omia pienempiä katutaideteoksia tehden.  Kesällä 2018 hanke huipentui suomalaisten taiteilijoiden omiin suuriin seinänpäätymuraaleihin. Maria Kivilaakso, J-P Köykkä ja Taneli Stenberg maalasivat teoksensa Länsimäkeen, Peetu Pasanen ja Minttu Pyykkönen Koivukylän suuralueella sijaitsevalle Havukoskelle.

Seinähullu Vantaa oli vahvasti myös yhteisöllistä asukastyötä, jonka kohteena olivat 2017 Hakunila ja 2018 Koivukylä. Hakunilan käsityökeskuksen seinille maalattiin noin  200 neliömetrin yhteisöteos ammattitaiteilijoiden, paikallisten taiteilijoiden ja alueen asukkaiden kanssa. Koivukylässä yhteisötaideteos valmistui Koivukylän kirjaston viereen. Molemmissa kaupunginosissa järjestettiin myös pienempiä taidetyöpajoja ja osallistavaa teossuunnittelua mm. päiväkotilapsille, nuorille, taloyhtiöille sekä moskeijalle. Tilaa annettiin myös paikallishistoriaa omaaville graffitimaalareille sekä kymmenille muille vieraileville taiteilijoille.  Pääteosten lisäksi Vantaalle syntyi kymmeniä isompia ja pienempiä katutaideteoksia mm. Hakunilan ostoskeskuksen seinille, muuntamoihin ja kerrostalojen kivijalkoihin.

keltainen_80pvää_kansi.png

80 päivää


80 päivää


näyttely on päättynyt.

80 päivää -seinämaalausnäyttely 22.2.-12.5.2019

Kevään 2019 Vantaan taidemuseon näyttely on nimeltään 80 päivää. Taiteilijat ovat maalanneet teokset suoraan taidemuseon näyttelytilan seinille. Näyttelyn isoja teemoja ovat katoavaisuus ja ohikiitävyys,
sillä teokset ovat olemassa vain hetken: ne syntyivät helmikuussa ja tuhoutuvat toukokuussa,
kun ne maalataan peittoon uuden näyttelyn tieltä. Teokset ovat olemassa siis 80 päivää.
Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Jani Leinonen.

80 päivää -näyttelyn kaikki taiteilijat tulevat maalauksen erilaisista traditioista. Taiteilijat ovat Warda Ahmed, Maarit Hedman, Riikka Hyvönen, Niina Mantsinen, Mari Rantanen, Rives, Sampsa, Vidha Saumya, Speek, Anne Tompuri, Marianna Uutinen ja Janne Wiljakainen.

Näyttelyssä on esillä myös dokumentaatiota teosten syntyprosesseista, jotka ovat olleet kiinnostavia ja erilaisia: yksi taiteilija on nopea, toinen hidas, maalaaminen on rauhallista ja siisti tai ronskia ja fyysistä.

Merkittävä osa museon näyttelytilasta on varattu seinämaalaustyöpajoihin osallistuvien käyttöön. Työpajat on suunnattu eri ikäisille osallistujille päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Levytetty seinäpinta tulee täyttymään yli neljänkymmenen ryhmän voimin tehdyistä seinämaalauksista ja -teksteistä. Samoin kuin itse näyttelyssä, teokset ovat tilapäisiä ja peittyvät osin tai kokonaan aina seuraavan ryhmän tullessa työskentelemään. Myös työpajojen tuloksiin on mahdollista tutustua näyttelyn yhteydessä.

Näyttelyn yhteistyökumppanina toimivat Dripit.fi ja Tikkurila Oyj.

Menneet näyttelyt


Menneet näyttelyt


Menneet näyttelyt

30.8.2018-13.1.2019


25.10.2018 - 17.3.2019


16.3.–29.7.2018


5.6.–29.7.2018


16.3.-3.6.2018


16.3.2017–14.1.2018


17.6.2016–15.1.2017