Näyttely on päättynyt 

seinähullu vantaa 2017-2019

näyttely Taide²-hankkeen tuloksista Artsin lämpiössä 2.4.-2.6.2019


Seinähullu Vantaa 2017–2018 oli Suomen Kulttuurirahaston rahoittama Taide²-hanke, jonka toteutti taidekollektiivi Street Art Vantaa yhdessä Vantaan taidemuseo Artsin kanssa.

Seinähullu Vantaa levittäytyi neljään kaupunginosaan kahden vuoden aikana. Näyttävien muraalien lisäksi seinähulluus oli muraalikoulutusta suomalaisille taiteilijoille, asukastyöpajoja ja yhteisötaideteoksia, pienempiä katutaideteoksia yhdessä vierailevien taiteilijoiden kanssa, katutaidetapahtumia, yhdessä oppimista sekä kansainvälisen katutaidetoiminnan ja koko alan kehittämistä Suomessa.

Elokuussa 2017 Seinähullu Vantaa kutsui viisi kansainvälistä taiteilijaa maalaamaan suurikokoiset muraaliteokset Vantaalle. Taiteilijat valittiin yhdessä amsterdamilaisen katutaideagentuuri Street Art Todayn kanssa. Myyrmäessä maalasivat taiteilijapariskunta Dourone (Espanja / Ranska) ja Pso Man (Belgia), Martinlaaksossa Aryz (Espanja) ja Hakunilassa työskentelivät alankomaalaiset taiteilijapariskunta Pipsquek was here!!! ja Mr. June.

Aikaisemmin samana keväänä Seinähullu Vantaa ja Vantaan taidemuseo Artsi järjestivät avoimen taiteilijahaun Suomessa asuville taiteilijoille. Yli 80 hakemuksen joukosta valittiin Maria Kivilaakso, J-P Köykkä, Peetu Pasanen, Minttu Pyykkönen ja Taneli Stenberg. Kevään ja kesän 2017 aikana he pääsivät oppimaan kansainvälisiä muraalimestareita avustaen ja seuraten sekä omia pienempiä katutaideteoksia tehden.  Kesällä 2018 hanke huipentui suomalaisten taiteilijoiden omiin suuriin seinänpäätymuraaleihin. Maria Kivilaakso, J-P Köykkä ja Taneli Stenberg maalasivat teoksensa Länsimäkeen, Peetu Pasanen ja Minttu Pyykkönen Koivukylän suuralueella sijaitsevalle Havukoskelle.

Seinähullu Vantaa oli vahvasti myös yhteisöllistä asukastyötä, jonka kohteena olivat 2017 Hakunila ja 2018 Koivukylä. Hakunilan käsityökeskuksen seinille maalattiin noin  200 neliömetrin yhteisöteos ammattitaiteilijoiden, paikallisten taiteilijoiden ja alueen asukkaiden kanssa. Koivukylässä yhteisötaideteos valmistui Koivukylän kirjaston viereen. Molemmissa kaupunginosissa järjestettiin myös pienempiä taidetyöpajoja ja osallistavaa teossuunnittelua mm. päiväkotilapsille, nuorille, taloyhtiöille sekä moskeijalle. Tilaa annettiin myös paikallishistoriaa omaaville graffitimaalareille sekä kymmenille muille vieraileville taiteilijoille.  Pääteosten lisäksi Vantaalle syntyi kymmeniä isompia ja pienempiä katutaideteoksia mm. Hakunilan ostoskeskuksen seinille, muuntamoihin ja kerrostalojen kivijalkoihin.